ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

003-parko-aristoteli-drΓια τον Αριστοτέλη, τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τον ελληνικό πολιτισμό διδάσκονται Ελληνόπουλα που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελβετία.

«Οι μαθητές στην Ελβετία και τη Γαλλία διδάσκονται Αριστοτέλη μέσα από μαθήματα Ιστορίας και Φιλοσοφίας. Πέρυσι στις παγγαλλικές εξετάσεις της τρίτης λυκείου ένα από τα θέματα των εξετάσεων ήταν κείμενο του Αριστοτέλη. Γιατί, λοιπόν, τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά να μη γνωρίσουν τον σπουδαίο φιλόσοφο από ελληνικό “στόμα”, γιατί να μη δουν τα έργα του στο πρωτότυπο»; σημειώνει ο εκπαιδευτικός Διονύσης Λιανός, που διδάσκει θέματα του Αριστοτέλη σε Ελληνόπουλα δεύτερης, τρίτης ή και τέταρτης γενιάς τα οποία ζουν στη Γενεύη και παρακολουθούν μαθήματα στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης.

Ως τα τέλη Οκτωβρίου τα Ελληνόπουλα της Γενεύης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Αριστοτέλη, με αφορμή το δίμηνο εκπαιδευτικών δράσεων υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Μακεδόνα φιλόσοφο.

Έξι παιδιά, από 7 έως 11 χρονών, θα διαλέξουν ζώα που περιγράφει ο Αριστοτέλης στα έργα του, θα μελετήσουν τη βιολογία τους και πώς παρουσιάζονται από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο. Οι πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα δημοσιευτούν στη σχολική εφημερίδα, που θα είναι αφιερωμένη στον Αριστοτέλη.

Στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης, που ιδρύθηκε το 2012, δεκάδες Ελληνόπουλα μαθαίνουν για τον Αριστοφάνη, τον μινωικό πολιτισμό, τον Μιστρά, τον Νίκο Καζαντζάκη, την ελληνική γλώσσα, τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τον ελληνικό πολιτισμό γενικότερα.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 30/09/2016]