ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ. ΟΜΑΔΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ: «ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΡΙΟ…»

1065165_20-211742ameaΜε πλατιά χαμόγελα και 13 μετάλλια στις αποσκευές της, επέστρεψε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Με εμφανή ικανοποίηση από την επιτυχημένη παρουσία, οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες υποσχέθηκαν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, δήλωσε : «Οι επιτυχίες των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήραμε 13 μετάλλια, πέντε χρυσά, καταρρίψαμε παγκόσμια και παραολυμπιακά ρεκόρ, ενώ χάσαμε και κάποια μετάλλια για λίγο. Υπήρχε ένα οικογενειακό κλίμα, οι αθλητές συμπαραστέκονταν ο ένας στον άλλον και με την άμιλλα αυτή καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Όλοι μου λένε ότι θα ξεκινήσουν αμέσως την προετοιμασία τους για το Τόκιο. Στόχος μας είναι να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αθλητές, μαζί με την Πολιτεία και τους χορηγούς, ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει».

Σε απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η ΕΡΤ1 φιλοξένησε ως σχολιαστές αθλητές που δεν κατάφεραν να πιάσουν το όριο για να συμμετάσχουν στους αγώνες του Ρίο. Μεταξύ αυτών αθλητής της άρσης βαρών, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Άμα δεν ήταν η Ελληνικός Χρυσός δεν θα μπορούσε να πάει ούτε ο Κώστας ο Δήμου, ούτε ο Μπακοδήμος, ούτε ο Μάμαλος, ούτε ο Γκουντάνης, ο Πασχαλάκος… Πήγαν τρεις φορές στην Χαλκιδική και κάνανε πολύ σκληρή προετοιμασία στην Χαλκιδική και φτάσανε να φέρουν αυτές τις επιτυχίες. Αν δεν υπήρχε ο Ελληνικός Χρυσός δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτή την προετοιμασία…».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ (το πρώτο από τα δύο βίντεο της ΕΡΤ1).

[ΠΗΓΗ: http://www.antenna.gr/, 20/9/2016]

φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Πηγή: www.lifo.gr