ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

 

imagehandler_114Διαβάσαμε στο http://thrakinet.tv/, πως ο αρχαιολόγος με καταγωγή από τον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης, Κώστας Σισμανίδης εξέφρασε το παράπονό του για την “απαξίωση” από την Κυβέρνηση της σημαντικότατης ανακάλυψης του τάφου του Αριστοτέλη στα Στάγειρα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ενώ σε όλο τον κόσμο γίνεται χαμός, στην Ελλάδα, για άγνωστο λόγο η Κυβέρνηση κωφεύει».

Να θυμηθούμε πως τα ευρήματα από την εικοσαετή ανασκαφική έρευνα ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε εκατοντάδες κορυφαίους αριστοτελιστές της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, στο πλαίσιο παγκόσμιου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε γύρω από τον φιλόσοφο. Ο Κώστας Σισμανίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση για το εάν όντως πρόκειται για τον τάφο του μεγάλου φιλοσόφου. «Πρόκειται για μία ιστορική ανακάλυψη, αλλά στην Ελλάδα κάνουν σα να μη συνέβη τίποτα», πρόσθεσε.

Να θυμίσουμε κι εμείς στον κο Σισμανίδη πως η πρώτη αντίδραση πολλών «υποστηρικτών» του στην περιοχή ήταν να συνδυαστεί η ανάδειξη του ευρήματος με εμπόδια για την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας λόγω «εγγύτητας της θέσης»!!! Όταν είδαν πως δεν έβγαζε σε τίποτα αυτή η τακτική, σταμάτησαν και οι φωνές που εκθείαζαν το εύρημα και συνηγορούσαν υπέρ της ανάδειξής του… Με άλλα λόγια, ποσώς ενδιαφερόντουσαν για την σημαντικότητα ή όχι της ανακάλυψης, απλά είδαν άλλη μνια ευκαιρία να βάλλουν προσκόμματα στην επένδυση.

Σημειωτέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, θα τιμήσει τον Κώστα Σισμανίδη, για το έργο του και την προσφορά του στον πολιτισμό της χώρας, απονέμοντας του το Μετάλλιο Ά Τιμής.

 

τάφος