ΣΕΒ: «ΛΑΘΟΣ Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»

111AB4042275BBA97933F646BB92C128«Διαφωνούμε ριζικά με το μίγμα πολιτικής που συνοδεύει την περαίωση της πρώτης αξιολόγησης», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο βιομηχανικό συνέδριο με θέμα: «Η Ελλάδα πέρα από την κρίση: Ισχυρή βιομηχανία για καινοτομία, ανάπτυξη και δουλειές», που πραγματοποιείται στο Χίλτον, 23-24 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, στο συνέδριο που οργανώνει ο ΣΕΒ, εξήγησε πως το συγκεκριμένο μίγμα πολιτικής συμπιέζει εισοδηματικά -μέσω φορολογίας και εισφορών- τις πλέον παραγωγικές δυνάμεις, αυτές που εργάζονται, επιχειρούν, επενδύουν και παράγουν εισόδημα. Παράλληλα, δεν διευρύνει τπ φορολογική βάση, δεν «χτυπάει» τπ φοροδιαφυγή, δεν περιορίζει περιττές και ανορθολογικές δαπάνες του κράτους, δεν αναλαμβάνει την ιδιοκτησία των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, δεν πετυχαίνει την πραγματική στήριξη των ασθενέστερων, ενώ αποθαρρύνει τους επενδυτές

«Πραγματική στήριξη δίνεται όταν υπάρχουν καλές δουλειές, χαμηλότεροι φόροι, φθηνότερα προϊόντα, καλύτερες υπηρεσίες του κράτους για όλους», τόνισε ο κ. Φέσσας, προσθέτοντας πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και πρέπει να προταχθούν «έναντι των σκληρών, αλλά πιο εύκολων στη νομοθέτηση φορομπηχτικών μέτρων».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε: «Οι επενδύσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών δεν αρκούν

Χρειάζονται και ξένα κεφάλαια»

Στους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας που μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές συμπεριέλαβε τη μεταλλουργία, τον ενεργειακό τομέα, τα δομικά υλικά και τις μεταλλικές κατασκευές, τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τα τρόφιμα, αλλά και τις φαρμακευτικές και περιβαλλοντικές βιομηχανίες.

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, της Ιωάννας Φεντούρη, 24/5/2016]