ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

prosfyges2-735x459Ο Δήμος Αριστοτέλη, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης και της προσφυγικής εισροής που βρίσκεται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, έδειξε εμπράκτως το αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του στις κακουχίες και τον πόνο των συνανθρώπων μας αυτών, πραγματοποιώντας τον προηγούμενο μήνα, ήδη δυο δράσεις διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας σε προσφυγικούς πληθυσμούς, σε σημεία συγκέντρωσης της Μυτιλήνης και της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη κατέφθασαν 400 κούτες ειδών ρουχισμού και 30 κούτες τροφίμων, ενώ στη Νέα Καρβάλη Καβάλας απεστάλησαν 400 κούτες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα συγκεντρωθέντα υλικά εφόδια ήταν αποτέλεσμα της άμεσης ανταπόκρισης των δημοτών του Δήμου μας, των μαθητών των σχολείων μας, τοπικών συλλόγων, φορέων και επαγγελματιών της περιοχής, στο κάλεσμα που απεύθυνε ο Δήμος Αριστοτέλη, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015, για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Πρόκειται για έναν αξιόλογο όγκο προσφερόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποδεικνύει το υψηλό φρόνημα αλληλεγγύης των δημοτών μας, οι οποίοι με γνώμονα το συνάνθρωπο και εν μέσω δύσκολων οικονομικών συγκυριών, παραμέρισαν κάθε φυλετικό διαχωρισμό και έσπευσαν να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε με ιδία μέσα του Δήμου και με την αφιλοκερδή συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων, που συντόνισαν τις δράσεις και συνόδευσαν τις αποστολές, από την αρχή μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Λέσβου και ιδιαίτερα την κα. Ιωσηφέλλη Αθηνά, Αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Εθελοντικών Οργανώσεων και τον κ. Κατζανό Γεώργιο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας αυτού, καθώς και τον Δήμο Καβάλας οι οποίοι, παρά τις γεωγραφικές μας αποστάσεις και σε κλίμα διαδημοτικής συνεργασίας υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν εγκάρδια τη δημοτική αποστολή.

Πιστεύοντας πως οι δράσεις αυτές ήταν απλώς ενδεικτικές του μεγέθους της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, υπενθυμίζουμε στους δημότες Αριστοτέλη πως από πλευράς Δήμου συνεχίζεται η προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή και τους προτρέπουμε να την ενισχύσουν με κάθε δυνατότητα τους.

Γιατί είναι απολύτως σημαντικό να θυμόμαστε, ότι η αυθεντική αλληλεγγύη δεν γνωρίζει φυλετικούς διαχωρισμούς και δεν κατατάσσει, αλλά προσφέρει στους ανθρώπους.

Γρ. Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων Δήμου Αριστοτέλη

 

[ΠΗΓΗ: http://dimosaristoteli.gr/, 21/4/2016]